Generic placeholder image

Debatbog - De almene unge

Generic placeholder image

Debatbog - De almene unge


De unge beboerdemokrater - hvor er de henne?

Sådan lød tidlen på et forsøgsprojekt, som Boligkontoret Danmark søsatte i 2012 med støtte fra det daværende Ministerium for By, Bolig og Landdistrikter og Østifternes Fond for at afklare, hvad der skal til for at sikre et generationsskifte i beboerdemokratiet.

En undersøgelse gennemført af BL - Danmarks Almene Boliger i 2012 viste, at

  • 81 % af alle organisationsbestyrelsesmedlemmer var over 50 år, blandt formændene er andelen 93%
  • 61 % af alle afdelingsbestyrelsesmedlemmer var over 50 år, blandt formændene er andelen 77 %. Kun 1 % af afdelingsformændene var under 30 år.

Hvordan skabes et generationsskifte?

Forsøgsprojektet skulle undersøge baggrunden for de unges manglende deltagelse i beboerdemokratiet og undersøge, hvad der skal til for, at unge i højere grad vil deltage i det frivillige og beboerdemokratiske arbejde i almene boligafdelinger. Projektet havde også til formål at udvikle og afprøve nye metoder og tiltag til at inddrage de unge i alderen 18-34 år.

Resultater og oplæg til debat

Med bogen De almene unge - en debatbog om generationskløften i beboerdemokratiet præsenterer Boligkontoret Danmark resultaterne fra projektet og en række af de værktøjer, som projektet udviklede og afprøvede. Også den viden og erfaring, som kom frem undervejs i projektet, samt de udfordringer, der opstod, bliver fortalt. Samtidig tager bogen fat i debatten om beboerdemokrati, frivillighed og de generationsforskelle, som præger det frivillige arbejde i de almene boligområder i Danmark.

Klik på linket i boksen til højre, for at bestille et eksemplar af bogen hos Boligkontoret Danmark.

 

Om værktøjet

Bogen er udgivet af Boligkontoret Danmark.